Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát
Region
mapa

24 990 000 Kč

G

Mimořádně nehospodárná

Hypotéku?

Zjistěte zdarma a nezávazně své možnosti hypotéky u této nemovitosti.

Do oblíbených
Do oblíbených
Nemovitost nabízí
Ondřej Černovický

105 981 Kč

Předpokládaná měsíční splátka

Stěhuju.cz

Kalkulace stěhování do 90 sekund

Základní informace

Dopravní spojení Autobus, Vlak, MHD, Silnice, Dálnice
Zdroje vody Veřejný vodovod
Příjezdy Asfalt
Stav nemovitosti Bezvadný
Plocha zastavěná 355 m²
Elektřina 230 V, 400 V
Způsoby vytápění Lokální - tuhá paliva
ID nemovitosti 6901
Plocha pozemku 1 896 m²
Energetická náročnost G - Mimořádně nehospodárná
Kanalizace Veřejná kanalizace
Inženýrské sítě Telefon, Internet
Datum vložení před 9 dny
Plocha užitná 593 m²

Popis nemovitosti

Zámeček Hlízov byl dokončen v roce 1746 na místě původní tvrze a navzdory složitým dobám minulého režimu, během kterých nejvíce trpěl, je dochován ve skvělé kondici. Na té se pochopitelně podepsala rekonstrukce, kterou stavba v posledních letech prošla a která zahrnovala například výměnu střechy.

Dvoupodlažní stavbu s původní zámeckou kaplí tvoří obdélníkový půdorys o dvou podlažích. Celkem 13 místností, které jsou v obou podlažích přístupné přes centrálně umístěnou chodbu. V prvním podlaží lze pozorovat klenuté stropy, nahoře potom zdobené stropy o výšce 3,8 metru. Opravdovým klenotem je pak zcela původní kaple Čtrnácti svatých pomocníků, která je umístěna v průčelí druhého podlaží vedle hlavních komnat.

V domě nechybí kuchyně s jídelnou a koupelna. Vytápění je řešeno lokálně kamny na tuhá paliva, nutné je se zaměřit na rozvody elektřiny, které nejsou zcela dokončené. Dům netrpí zásadními potížemi (nezatéká, není promočený), ani viditelnými statickými vadami a v posledních letech je pravidelně užíván.

Pozemek o ploše 1.896 m2 je oplocen vysokým zděným plotem a je částečně zkultivován. Zámeček sloužil pro provoz místního JZD, řada dobových milých prvků, jako byla například váha na kamiony, je dnes zaplaťpánbůh odstraněná. Před domem je tak velká zpevněná plocha (zámková dlažba) pro parkování aut. Zámeček navazuje na dvůr s pivovarem, z druhé strany pak na komerční areál.

Hlízov se nachází 5 km od Kutné Hory. Malá obec se zhruba 650 obyvateli je výborně dostupná nejen kočárem, ale také vlakem či autobusem. Pokud vás o této krásné stavbě zajímá více informací, rád vám poskytnu odkaz na detailnější popis, plánky a více fotek. Podmínkou návštěvy objektu není žádný kostým, dorazte však dobře naladění! :-)

Poloha na mapě

Dojezdová vzdálenost

Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu

Nemovitost nabízí

 Ondřej Černovický
Ondřej Černovický
zobrazit telefon

Nemovitost nabízí

 Ondřej Černovický
Ondřej Černovický
zobrazit telefon